המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים חמש דקות. מוסיפים את המים בשלבים, הבצק צריך להיפרד מהקערה ולהיות נעים למגע ונוח לעבודה. מניחים לתפיחה של שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בינתיים מכינים את המילוי, שיהיה מוכן מבעוד מועד.
שמים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מעט (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר ומים. מבשלים 3 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מקררים.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 / 20). מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים גבינת קשקבל וזיתים קצוצים.
מגלגלים בצורה מהודקת לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה חותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הצד שחתכנו בצד התחתון (כך שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).
מורחים כל שבלול בביצה טרופה ואופים כחצי שעה או עד שהשבלולים מזהיבים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0