המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים, מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק, ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
הכנת ממרח הפסטו: טוחנים במעבד מזון את עלי הבזיליקום עם שמן זית. מוסיפים שיני שום, צנוברים ומלח ומעבדים עד לקבלת ממרח פסטו אחיד. מעבירים את הממרח לקערה.
שמים את גבינת הפרמזן המגורדת בקערה נפרדת.
הכנת השבלולים: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן בעובי ס"מ על משטח מקומח.
מורחים על המלבן שליש מממרח הפסטו ומפזרים מעל 1/3 מגבינת הפרמזן.
מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ. מניחים על תבנית משומנת ומכסים במגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.
אופים בחום 180 מעלות עד שהשבלולים מזהיבים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0