אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות שושניקה של פרג זה רק נראה מסובך, אבל אם תעקבו אחרי השלבים תהיה לכם עוגת שמרים רכה במילוי פרג ואגוזים 8.31579 דירוג ממוצע: 4 (38) מערכת בישולים בינוני15 מצרכים 2:00 שעות הכנה 1 . מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!) 3 דקות. 2 . יוצקים שתי כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים ל-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3 . מעבירים למקרר ומצננים 240 דקות לפחות (ואפשר גם לילה שלם). 4 . בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר בינוני את החלב, החמאה, המייפל והסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש. 5 . מוסיפים את הפרג ואת אגוזי המלך ומערבבים. מצננים מעט ואז מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. שומרים במקרר. 6 . להכנת העוגה מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי פרג ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך. 7 . מקפלים את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל) פנימה. מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" למטה. 8 . מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק) ולשים בה את העודף. 9 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 60 דקות. ניתן למרוח את העוגה בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה. 10 . להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים. רשימת המצרכים (12 מנות)0.5 קילו קמח 0.5 חבילה שמרים טריים 1 מיכל שמנת מתוקה 0.25 כוס סוכר 0.5 כוס חלב 1 ביצה 350 גרם פרג 1 כוס חלב 50 גרם חמאה 0.5 כוס סירופ מייפל 0.25 כוס סוכר 1 כוס אגוזי מלך 1 כף תמצית וניל 1 ביצה 1 חלבון ציוד נדרש שתפו את המתכון ניסית את המתכון? איך יצא? Select ratingדרג את שושניקה של פרג ב0.5 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב1 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב1.5 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב2 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב2.5 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב3 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב3.5 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב4 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב4.5 מתוך 5 לבבותדרג את שושניקה של פרג ב5 מתוך 5 לבבות דירוג ממוצע: 4 (38) קטגוריות עוגות שמרים פורים מתכונים דומים אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות עוגת שושנים במילוי שוקולד ואגוזים עוגת שושנים במילוי שוקולד ואגוזים מערכת בישולים 7.60825 דירוג ממוצע: 4 (97) 9 מצרכיםבינוני 3:00 שעות אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות רולדת שמרים במילוי פרג רולדת שמרים במילוי פרג קרן גליה 6.65306 דירוג ממוצע: 3.5 (49) 13 מצרכיםבינוני 1:25 שעות אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות מאפה בריוש במילוי תפוחי עץ וקינמון מאפה בריוש במילוי תפוחי עץ וקינמון ליהי עראסי נבחרת הבשלנים 6.64286 דירוג ממוצע: 3.5 (42) 13 מצרכיםבינוני 3:00 שעות אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות רולדת פרג משגעת רולדת פרג משגעת אופירה פחימה נבחרת הבשלנים 7.02778 דירוג ממוצע: 3.5 (36) 15 מצרכיםבינוני 1:30 שעות אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי מערכת בישולים 7.82609 דירוג ממוצע: 4 (23) 16 מצרכיםבינוני 1:40 שעות אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות עוגת בבקה שוקולדית עוגת בבקה שוקולדית ליהי עראסי נבחרת הבשלנים 7.31818 דירוג ממוצע: 3.5 (22) 16 מצרכיםקשה 2:00 שעות אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם? להתחברות קולצה- מאפה עם פרג לפורים מהמטבח הבוכרי קולצה- מאפה עם פרג לפורים מהמטבח הבוכרי לואיזה פנחס 7.22222 דירוג ממוצע: 3.5 (18) 6 מצרכיםבינוני 1:50 שעות תגובות והערות
מאפה בריוש במילוי תפוחי עץ וקינמון ליהי עראסי נבחרת הבשלנים 6.64286 דירוג ממוצע: 3.5 (42) 13 מצרכיםבינוני 3:00 שעות
עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי מערכת בישולים 7.82609 דירוג ממוצע: 4 (23) 16 מצרכיםבינוני 1:40 שעות
קולצה- מאפה עם פרג לפורים מהמטבח הבוכרי לואיזה פנחס 7.22222 דירוג ממוצע: 3.5 (18) 6 מצרכיםבינוני 1:50 שעות
תגובות והערות