המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים כל חזה עוף לאורכו, לשניים. מסדרים את הנתחים בתבנית פיירקס מלבנית גדולה בשכבה אחת.
מערבבים את כל חומרי ההשריה בקערה קטנה. טורפים היטב, אפשר להוסיף גם פלפל חריף לפי הטעם. יוצקים את ההשריה על נתחי העוף.
מכסים את התבנית בנייר נצמד, ומאחסנים במקרר למשך שעתיים לפחות, או למשך כל הלילה.
כחצי שעה לפני ההכנה, משרים את שיפודי הבמבוק במים, זה מאפשר לשים אותם בגריל מבלי שיתלקחו.
מחממים את הגריל או את הגחלים.
משחילים את נתחי העוף של השיפודים לאורכם, אם רוצים אפשר להשחיל גם קוביית בצל או עגבניית שרי על השיפוד.
מניחים את השיפודים על הגריל, או הגחלים (או מתחת לגריל בתנור ביתי), במרחק כ-15 ס"מ ממקור החום. צולים כ-15 דקות, או עד שהעוף מוכן לפי דרגת הצלייה הרצויה. לא לצלות יתר על המידה, על מנת שלא יתייבש. מפעם לפעם הופכים ומברישים בשארית ההשריה. מגישים מיד כשהעוף מוכן. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0