המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפשירים את הדג חצי שעה במים, מלח ומיץ לימון.
מכינים את החומרים להשריה: מערבבים את הכוסברה, סויה, אגוז מוסקט, שום קצוץ, פלפל שחור, יין לבן ושמן הזית.
מוציאים את הדג ממי ההשריה, מנקים וחותכים לריבועים גדולים (את החלקים הדקים שלא יוצאים כמו ריבוע, אפשר לחתוך מאורכים יותר, ואח"כ לשפד אותם בצורה של "שבלולים" על השיפודים).
משרים את הדג למשך 3/4 שעה בתבלינים.
בינתיים מחממים תנור לחום גבוה מאוד על מצב גריל.
משפדים את חתיכות הדג על שיפודים, ומסדרים בתבנית.
מכניסים לגריל (בלי לסגור עד הסוף את דלת התנור, ועם אצבע על הדופק כל הזמן) כאשר רואים שהדג קיבל גוון זהוב צלוי, מגלגלים לצד שני וצולים גם מהצד השני.
הכנת הרוטב: מבשלים בסיר קטן את המיונז, יין לבן, שום קצוץ, פטריות (ניתן להמיר את הפטריות הטריות לקופסת פטריות משומרות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), אבקת מרק הבצל והמלח, עד לרתיחה.
יוצקים על שיפודי הדג רק לפני ההגשה.
אפשרות שנייה לרוטב היא אך ורק שמן זית עם מיץ לימון. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0