המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את המשרה: מכניסים למעבד מזון: זרעי כוסברה, זרעי כמון, גרידת לימון, כורכום, פלפל לבן, מלח וג'ינג'ר טרי מגורד. מעבדים בפולסים, עד שנוצר מרקם די אחיד. מוסיפים את המולאסה, השמן ושמן השומשום. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מכניסים את רצועות הפרגיות לתוך התערובת ומשהים לכ-5 שעות במקרר.
מוציאים את הפרגיות מהמקרר.
מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב (למעט הבוטנים) בקערת מעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הבוטנים הקצוצים ומערבבים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
צולים את הבשר: משפדים פרגיות על שיפודים וצולים אותן על הגריל כ-3-2 דק' מכל צד, עד שהבשר מוכן. בינתיים מחממים מעט את הרוטב במיקרו או בסיר (לא להביא לרתיחה).
להגשה: מניחים את השיפודים בצלחת ויוצקים מעט רוטב מעל, או מגישים אותו בצד (תלוי אם אוהבים מתובל מאוד, או עדין, כי הפרגיות כבר מתובלות במשרה, שימו לב, רצוי לטעום לפני).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0