מכינים את המשרה: מכניסים למעבד מזון: זרעי כוסברה, זרעי כמון, גרידת לימון, כורכום, פלפל לבן, מלח וג'ינג'ר טרי מגורד. מעבדים בפולסים, עד שנוצר מרקם די אחיד. מוסיפים את המולאסה, השמן ושמן השומשום. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
שלב 2
0 דקות
מכניסים את רצועות הפרגיות לתוך התערובת ומשהים לכ-5 שעות במקרר.
שלב 3
0 דקות
מוציאים את הפרגיות מהמקרר.
שלב 4
0 דקות
מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב (למעט הבוטנים) בקערת מעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הבוטנים הקצוצים ומערבבים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
שלב 5
0 דקות
צולים את הבשר: משפדים פרגיות על שיפודים וצולים אותן על הגריל כ-3-2 דק' מכל צד, עד שהבשר מוכן. בינתיים מחממים מעט את הרוטב במיקרו או בסיר (לא להביא לרתיחה).
שלב 6
0 דקות
להגשה: מניחים את השיפודים בצלחת ויוצקים מעט רוטב מעל, או מגישים אותו בצד (תלוי אם אוהבים מתובל מאוד, או עדין, כי הפרגיות כבר מתובלות במשרה, שימו לב, רצוי לטעום לפני).
שלב 1
מתוך
6
מכינים את המשרה: מכניסים למעבד מזון: זרעי כוסברה, זרעי כמון, גרידת לימון, כורכום, פלפל לבן, מלח וג'ינג'ר טרי מגורד. מעבדים בפולסים, עד שנוצר מרקם די אחיד. מוסיפים את המולאסה, השמן ושמן השומשום. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
שלב 2
מתוך
6
מכניסים את רצועות הפרגיות לתוך התערובת ומשהים לכ-5 שעות במקרר.
שלב 3
מתוך
6
מוציאים את הפרגיות מהמקרר.
שלב 4
מתוך
6
מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב (למעט הבוטנים) בקערת מעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הבוטנים הקצוצים ומערבבים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
שלב 5
מתוך
6
צולים את הבשר: משפדים פרגיות על שיפודים וצולים אותן על הגריל כ-3-2 דק' מכל צד, עד שהבשר מוכן. בינתיים מחממים מעט את הרוטב במיקרו או בסיר (לא להביא לרתיחה).
שלב 6
מתוך
6
להגשה: מניחים את השיפודים בצלחת ויוצקים מעט רוטב מעל, או מגישים אותו בצד (תלוי אם אוהבים מתובל מאוד, או עדין, כי הפרגיות כבר מתובלות במשרה, שימו לב, רצוי לטעום לפני).
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0