המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים סיר גדול וכבד שיש לו מכסה תואם, ושיוכל להיכנס בהמשך לתנור (כלומר בלי ידיות פלסטיק). קולים בו בזריזות ובלי שמן את הצנוברים, עד להזהבה קלה. מוציאים ושומרים בצד.
מכניסים לסיר הלוהט את חלקי העוף ללא שמן (יש מספיק שומן בעור) ומשחימים בסבלנות משני הצדדים, בערך 4 דקות מכל צד. מוציאים ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר את השמן ומזהיבים בו את הבצל.
מוסיפים לבצל הזהוב את השום, שורש פטרוזיליה, גזר וקולרבי. מטגנים יחד עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את השזיפים המיובשים ומערבבים היטב. מוציאים את תוכן הסיר לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את העוף והצנוברים ומערבבים.
יוצקים מעט מים לתחתית הסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את התחתית בכף עץ. מכניסים פנימה חצי מהפתיתים.
מניחים על הפתיתים את תוכן הקערה (עוף וירקות), כולל הנוזלים שהצטברו בה. מכסים בשארית הפתיתים. מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
יוצקים מעל את המרק וממשיכים לצקת מים (או בירה, שתוסיף הרבה טעם וניחוח), עד שמפלס הנוזלים מגיע לסנטימטר אחד מתחת לגובה המוצקים. מביאים לרתיחה.
מכסים ומכניסים לתנור בחום נמוך (80 מעלות) ל-240 דקות לפחות ואפשר גם ללילה שלם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0