המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר אחד שמים חצי כמות מהבצל החתוך ומטגנים טוב עם הרבה שמן.
מכניסים בהדרגה את העדשים וממשיכים לטגן עד שיש ריח של בצל מטוגן. להקפיד לערבב כל הזמן.
מוסיפים את העוף וממשיכים לערבב.
מוסיפים מים לכיסוי המצרכים שבסיר.
מוסיפים פפריקה אדומה, פלפל לבן, פלפל שחור ומלח. מערבבים ומבשלים עד רתיחה.
מוסיפים את שארית הבצל החתוך ומבשלים עד שהעוף רך.
משמנים סיר שני ומכניסים אליו את האורז המסונן.
משמנים את הידיים ומעסים את האורז עם השמן.
מטגנים את האורז עד שהוא נהיה שקוף.
מערבבים את האורז ומוסיפים 5 כפות גדושות מהרוטב של סיר העדשים. מערבבים מלמטה למעלה את האורז ומקפידים שהאורז לא ידבק לתחתית ושהוא יתחיל להיתרכך. אם האורז לא מוכן והנוזלים בסיר נגמרו, מוסיפים עוד נוזלים מסיר העדשים.
מבשלים את האורז עד שהוא מוכן ומורידים מהאש.
מורידים את מכסה סיר האורז, שמים עליו מגבת מטבח נקייה ומכסים במכסה הסיר.
מגישים חם: עדשים עם אורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0