המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכי טוב להכין את כל המרכיבים על מחבת עבה וגדולה, כל אחד בתורו, ואז להעביר לסיר לבישול קדירה. אין חשיבות לסדר המוצרים במחבת.
מטגנים את הבצל והכרישה, וכשמשחים מוסיפים את השום לעוד כמה שניות, וזורקים לסיר הקדירה. עדיף לטגן בשמן קנולה ולא בשמן זית, כי הטעם טוב יותר.
אוטמים את הבשר על המחבת מכל הצדדים. בעיקר כדי לתת גוון צרוב. לאחר מכן זורקים את הבשר לסיר.
חותכים את הפטריות לחצי (הן מאוד מתכווצות בבישול) או לרבעים במקרה של פטריות מאוד גדולות.
מוסיפים שמן זית למחבת וזורקים פנימה את הפטריות לבישול קצרצר שבסופו - נחשתם נכון - לסיר.
מכניסים לסיר שתי כפיות מלח, תבלינים, סילאן, צ'ילי מתוק וחרדל (בשלב הזה פשוט תשימו מה שאתם אוהבים ויכול להתאים לקדירה).
שופכים בקבוק יין אדום לסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
אם החלטתם להוסיף את הריזוטו, שופכים אותו לסיר בשלב הזה.
למי שרוצה קדירה סמיכה יותר - מאוד מאוד מומלץ להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה ביחד עם הריזוטו.
מבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהריזוטו רך מאוד (חשוב לערבב מידי פעם, ולהוסיף מעט מים במידה והנוזלים קרובים לאידוי והריזוטו עדיין לא רך מספיק)
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0