המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתבלים את נתחי הבשר במלח ובפלפל שחור.
מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בו בשכבה אחת, ומטגנים את הנתחים במשך מספר דקות מכל צד, על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב.
מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, ומעבירים לקערה.
מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי, עלי הרוזמרין, עלה הדפנה, מלח ופלפל ומטגנים מספר דקות על להבה בינונית, עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה שקוף.
יוצקים לסיר את היין האדום וראש השום ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי אסם. יוצקים את המים, ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר במכסה, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה ביותר. מבשלים במשך כשלוש שעות, עד שהבשר רך מאוד.
שוטפים את האורז במים פושרים ומסננים.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את האורז, ומבשלים על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב במשך כשתי דקות. יוצקים לסיר את המים ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לנמוכה, ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים באורז והאורז פירורי ולא דביק.
עורמים את האורז בקערת הגשה גדולה, ומניחים עליו את הבשר והירקות מהסיר. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0