המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים את החלק הירוק של עלי המנגולד (את הגבעולים שומרים לתבשיל).
שמים בקערה גדולה את הבשר יחד עם העלים הקצוצים, הגזר, הבצל, תפוח האדמה, הקישואים, השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים. לשים בידיים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג (יתקבלו לפחות שלושים) ומשטחים אותן.
מחממים את השמן בסיר גדול ורחב. מטגנים בו את הקציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות (אין צורך לטבול בביצה ובפירורי לחם לפני הטיגון), מוציאים את הקציצות המטוגנות לקערה.
מוסיפים לשמן שבסיר את ירקות התבשיל: גבעולי המנגולד, הבצל, קישואים, גזר ושום. מטגנים תוך כדי ערבוב שתי דקות.
מוסיפים את שלוש כוסות הנוזלים (זה נראה המון, אבל חכו), כורכום, מלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה כמה קציצות שאפשר כך שתתקבל רק שכבה אחת של קציצות. יכול להיות שהסיר לא יכיל את הכל, כך שניתן לשמור את הקציצות העודפות במקרר (הן נהדרות מטוגנות בלבד), או להקפיא אותן.
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזר מתרכך. בשלב זה יהיו בסיר נוזלים רבים.
מוסיפים פנימה את הפתיתים, מערבבים היטב כך שכל הפתיתים ייטמעו בתבשיל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל-5 דקות ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0