המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את העוף, הביצה, השמיר, הסולת, הבצל הקצוץ, מלח ופלפל עד שנוצרת תערובת שניתן לגלגל ממנה כדורים קטנים ורכים (קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג). אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת סולת, אבל כדאי להשתדל להפחית עד כמה שאפשר בכמות הסולת משום שקציצות עם יותר מדי סולת תהיינה קשות.
מחממים סיר גדול ורחב. יוצקים לתוכו את השמן, מחממים ומטגנים בו את הבמיה דקה או שתיים, עד שהיא מקבלת צבע ירוק עז ומבריק. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד כחצי דקה.
יוצקים פנימה את רוטב העגבניות (זהירות, זה משפריץ!). מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
יוצרים מתערובת הקציצות כדורים ומשליכים בזה אחר זה לרוטב הרותח. הרוטב חייב להיות חם מאוד, אחרת הכדורים עלולים להתפרק.
מוסיפים מים רותחים עד שהנוזל שבסיר מגיע לגובה הקציצות. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות בביעבוע עדין.
מגישים עם פתיתים או ללא תוספת כלל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0