המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות. מכבים את האש.מערבבים בקערה את כל הרכיבים ומוסיפים את הבצל והשום המטוגנים. העיסה צריכה להיות דביקה יחסית. אם לא מספיק, ניתן להוסיף עוד טחינה / קמח תפו"א.
מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 10 דקות.
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים עוד דקה שתיים.
מוסיפים את האפונה והתבלינים, ומוסיפים מים עד כדי כיסוי גובה האפונה. מבשלים מכוסה על אש נמוכה-בינונית, בביעבוע קל.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים (חשוב להרטיב את הידיים במים כדי שהעיסה לא תידבק לידיים).
שמים כל קציצה בתוך תחתית ארטישוק, ואז מניחים בזהירות על מצע האפונה והרוטב. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0