המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח במשך כ-15 דקות אחרי רתיחה, או עד שמתחילים להתרכך, אבל עדיין לא מוכנים לאכילה. מסננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חורצים בכל תפוח אדמה כמה שיותר פרוסות דקיקות, אבל לא עד הסוף (שיישאר שלם בחלקו התחתון), מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם שמן, מועכים מעט עם היד לפתיחת הפרוסות.
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה כך שהרוטב יכנס בין החריצים, מפזרים מעל מלח.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב ספוג בהם.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד להשחמה (בזהירות, שהרוטב לא ייחרך).
לפני ההגשה כדאי להפוך אותם ברוטב, כדי שייקבלו זיגוג יפה, או להבריש בעוד כף רוטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0