המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים (מכניסים סכין חדה למרכז התפוח ובודקים האם כבר התרכך).
מסננים את תפוחי האדמה, מיבשים דקה-שתיים בסיר ריק ממים על אש נמוכה, ומכבים.
מחממים תנור לחום המקסימלי שלו.
לוקחים כל תפוד ומועכים אותו במרכזו (ביד או בפטיש שניצלים). בתוך השברים מפזרים מלח גס ופפריקה, ומזלפים מעל את שמן הזית. מזלפים שמן גם על ראש השום.
מכניסים לתנור המחומם את התפודים וראש השום, ואופים שעה-שעתיים, עד שהתפודים הופכים להיות פריכים ושחומים.
מוציאים מקליפתם את שיני השום שהתרככו, ומגישים יחד עם תפוחי האדמה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0