המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את תפוחי אדמה וחותכים לפלחים בעובי בינוני. מבשלים בסיר עם מים, לריכוך תפוחי האדמה.
כאשר תפוחי האדמה לקראת ריכוך, מתחילים להכין את הרוטב.
מניחים סיר על אש בינונית ובתוכו שמים 50 גרם חמאה, מערבבים עד להמסה.
מוסיפים 2 שיני שום כתושות ואת הפטריות החתוכות. מטגנים כ-2 דקות עד שישחימו מעט. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה.
בזמן שהשמנת המתוקה מתערבבת, מוסיפים לכוס גדולה שלוש כפות גדושות של מרק פטריות וחצי כוס חלב. מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים ושופכים לסיר. להוסיף קמצוץ של אגוז מוסקט.
בזמן הכנת הרוטב יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
הרוטב צריך לצאת לא דליל מדי ולא סמיך מדי.
משאירים את הרוטב על אש קטנה ובזמן הזה מוציאים את התפוחי אדמה ושמים אותם במסננת. לאחר ששוטפים אותם, שמים אותם בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את הרוטב.
על הרוטב שמים גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מזהיבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0