המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את החמאה והסוכר ומקציפים היטב במעבד מזון עם להב פלדה.
מוסיפים את הביצים, הווניל, מיץ הקלמנטינה והקליפה, ומרסקים היטב עד שאין יותר חתיכות קליפה.
מוסיפים את הקמח, הפרג והאגוזים הטחונים. מוסיפים גם את השמנת ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים את השוקולד ומערבבים בשניים-שלושה פולסים קצרים, רק כדי שהשוקולד יתפשט בכל הבצק אבל לא כדי לרסק אותו יותר מדי.
משמנים ומקמחים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ. חותכים את האגסים לשמיניות (כולל הקליפה) ונפטרים מהליבה. מסדרים במניפה בתחתית התבנית, מפזרים מעל את השזיפים.
יוצקים את הבצק על הפירות שבתחתית התבנית. אופים כ-75 דקות בחום של 180 מעלות, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה.
מצננים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0