המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לסיר, מלא מים רותחים, את עלי הגפן ומרתיחים קלות. סוחטים חצי לימון והופכים את עלי הגפן לצד השני. מסננים ומניחים בצד.
בינתיים קוצצים דק את הבצלים ומטגנים בשמן זית עד להזהבתם. משרים את כוס האורז בקערה עם מים.
מכינים סיר רחב ומניחים פרוסות של עגבניות בכל משטח הסיר, את החצי השני של הלימון סוחטים לתוך הבשר הטחון. מוסיפים את הבצל המטוגן לתוך הבשר ומתבלים עם כל התבלינים לפי הטעם, כולל 2 כפיות רסק עגבניות.
קוצצים לריבועים קטנים את העגבניות שנותרו ומכניסים לקערת הבשר.
כשהעיסה מתובלת מתחילים למלא את עלי הגפן. ראשית פותחים בעדינות כל עלה ומכניסים בערך כף. מגלגלים ומניחים בתוך הסיר.
כאשר מסיימים למלא את כל העלים לוקחים קערה קטנה, מכניסים את רסק עגבניות שנותר עם מעט מים רותחים. מוסיפים מעט תבלינים, שופכים את הרוטב לתוך הסיר ומבשלים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0