המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אופן הכנה הבצק: לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג, עד שהתערובת פירורית, לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר למשך 60 דקות.
לאחר הקירור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד, על גבי נייר אפייה, לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי, להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך על גבי התבנית, להוציא את נייר האפייה, לסדר את הבצק בתבנית, לסדר חורים שנוצרו, לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-120 דקות.
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי חצי ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב שני ס"מ, לשמור במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש, את הרצועות נניח על גבי הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.
אופן הכנת המילוי: בסיר בינוני מניחים חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג, מבשלים על אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח), אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.
הרכבת הפאי: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את תחתית הפאי כ-15 דקות.
להוציא מהתנור ולמלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי, אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפייה), יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.
להחזיר לתנור ולאפות עוד כ-25-30 דקות, עד שהרצועות מקבלות צבע שחום .
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0