המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבשמל - מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כ-3 דקות). מסירים מהאש.
להכנת הפטריות - מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
להרכבת הלזניה - אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!), מדלגים כמובן על הבישול וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים, כדי להשלים את הפאזל.
מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה.
אופים בחום בינוני (180 מעלות), עד שהגבינה מזהיבה היטב.
מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.
גיוון דגול: לאחרונה הגיעו למקררי המרכולים גבינות חדשות של בית יצחק, ביניהן יש גבינת גאודה פרוסה מתובלת בשפע כמון. נסו להשתמש בפרוסות שלמות של גאודה מתובלת במקום בגבינת קשקבל מגוררת. מתקבל מעדן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0