המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שלב מומלץ לפני בישול החמין: להרתיח את הבשר, השעועית והחומוס כמה דקות על להבה גדולה, ולשפוך את המים כדי להיפטר מהשומן.
מטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה קלה, מוסיפים את השעועית, הבשר, החומוס, התבלינים, תפוחי האדמה והביצים - מערבבים ומוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים בין שעה לשעתיים.
בשקית קוקי שמים כוס חיטה\גריסים, ומוסיפים תבלינים: פפריקה, מלח, מרק עוף, מעט שמן, פלפל שחור ושתי כוסות מים. סוגרים את השקית ושמים בתוך סיר החמין. מרתיחים הכל ביחד, בסוף אפשר להוסיף דבש או סוכר, אפשר גם להוסיף תמר.
מעבירים לפלטה של שבת כ-12 שעות בערך. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0