מגררים את העגבניות הבשלות על פומפיה גסה. מכניסים לסיר קטן את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, השמן והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום וסוכר ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מורידים מהאש.
שלב 2
0 דקות
אופים את פרוסות החציל בתנור עם שמן זית ומלח גס.
שלב 3
0 דקות
טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.
שלב 5
5 דקות
מניחים בתבנית אפייה (תבנית פיירקס או תבנית מלבנית בגודל 19*33 ס"מ) שכבה של דפי לזניה (אין צורך בבישול מקדים).
שלב 6
0 דקות
מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.
שלב 7
0 דקות
מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל.
מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה וחוזרים על השלבים הללו עד למילוי גובה התבנית.
שלב 10
0 דקות
סוגרים בשכבת דפי לזניה ומכסים ברוטב הבשמל.
שלב 11
30 דקות
מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
שלב 12
30 דקות
מסירים את הכיסוי, אופים 30 דקות נוספות עד להשחמה.
שלב 13
7 דקות
מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת ואופים כ- 7 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.
שלב 1
מתוך
13
מגררים את העגבניות הבשלות על פומפיה גסה. מכניסים לסיר קטן את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, השמן והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום וסוכר ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מורידים מהאש.
שלב 2
מתוך
13
אופים את פרוסות החציל בתנור עם שמן זית ומלח גס.
שלב 3
מתוך
13
טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה.
שלב 4
מתוך
13
מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.
שלב 5
מתוך
13
מניחים בתבנית אפייה (תבנית פיירקס או תבנית מלבנית בגודל 19*33 ס"מ) שכבה של דפי לזניה (אין צורך בבישול מקדים).
שלב 6
מתוך
13
מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.
שלב 7
מתוך
13
מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל.
הערות 0