בשני סירים נפרדים מרתיחים מים עם מלח. בשלב הראשון מכינים ביצים עלומות: את הביצים שוברים אחת אחת לאחד הסירים, לאחר שיוצרים מערבולת במים וכשהן מוכנות מוציאים אותן בכף רשת לקערה עם מי קרח, לשם הפסקת הבישול. אחר כך, מוציאים את הביצים ומניחים על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
שלב 2
0 דקות
לסיר השני מוסיפים את עלי המנגולד וחולטים כשלוש דקות. מוציאים מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים לקערה עם מי קרח.
שלב 3
10 דקות
ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים קמח ויוצקים חלב תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה בהירה.
שלב 4
0 דקות
פורסים דק את גבעולי המנגולד. את החלק הלבן מטגנים עם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף מאדים. מעבירים את עלי המנגולד לבלנדר, ומוסיפים מחצית מכמות העיסה ומחצית מציר הירקות וטוחנים דק.
שלב 5
10 דקות
מוסיפים חמאה, מעט אגוז מוסקט טחון. מניחים בסיר את המנגולד הטחון, את יתרת העיסה וציר הירקות ומבשלים כ-10, דקות עד לקבלת מרקם קרמי.
שלב 6
0 דקות
בקערת מרק, מניחים ביצה עלומה, מעל מניחים את המנגולד המאודה ויוצקים מהמרק, בעזרת כף מקשטים עם השמנת ומגישים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
בשני סירים נפרדים מרתיחים מים עם מלח. בשלב הראשון מכינים ביצים עלומות: את הביצים שוברים אחת אחת לאחד הסירים, לאחר שיוצרים מערבולת במים וכשהן מוכנות מוציאים אותן בכף רשת לקערה עם מי קרח, לשם הפסקת הבישול. אחר כך, מוציאים את הביצים ומניחים על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
שלב 2
מתוך
6
לסיר השני מוסיפים את עלי המנגולד וחולטים כשלוש דקות. מוציאים מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים לקערה עם מי קרח.
שלב 3
מתוך
6
ממיסים חמאה במחבת, ומוסיפים קמח ויוצקים חלב תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה בהירה.
שלב 4
מתוך
6
פורסים דק את גבעולי המנגולד. את החלק הלבן מטגנים עם חמאה, ומתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף מאדים. מעבירים את עלי המנגולד לבלנדר, ומוסיפים מחצית מכמות העיסה ומחצית מציר הירקות וטוחנים דק.
שלב 5
מתוך
6
מוסיפים חמאה, מעט אגוז מוסקט טחון. מניחים בסיר את המנגולד הטחון, את יתרת העיסה וציר הירקות ומבשלים כ-10, דקות עד לקבלת מרקם קרמי.
שלב 6
מתוך
6
בקערת מרק, מניחים ביצה עלומה, מעל מניחים את המנגולד המאודה ויוצקים מהמרק, בעזרת כף מקשטים עם השמנת ומגישים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0