מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה, וצורבים בו את הבקר מכל צדדיו (לפחות בכמה שלבים כדי שהטמפרטורה לא תצנח), מעבירים לקערה.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים מעט שמן זית לסיר ומטגנים את השום טיגון קצר (30 שניות).
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומביאים לרתיחה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את התבלינים (למעט המלח) ואת הבקר, ומביאים שוב לרתיחה. במידה ומיצי העגבניות לא מכסים את הבקר, מוסיפים כוס מים רתוחים (הבשר מפריש בעצמו נוזלים בזמן הבישול).
שלב 5
0 דקות
מבשלים על אש קטנה 180 דקות לפחות.
שלב 6
0 דקות
במקביל בסיר נפרד, מרתיחים במים את הזיתים ומחליפים את המים לפחות שלוש פעמים, על מנת לעדן את המליחות והמרירות של הזיתים. לאחר הרתיחה השלישית, מבשלים את הזיתים 60 דקות.
שלב 7
0 דקות
לאחר שתבשיל הבקר מתבשל שעתיים, מוסיפים את הזיתים (ללא המים) והמלח, ומבשלים כשעה נוספת, כלומר מתוך שלוש השעות של בישול התבשיל, שעתיים ראשונות ללא הזיתים והמלח, ובשעה האחרונה עם הזיתים והמלח.
שלב 8
0 דקות
הדרך הטובה ביותר לבדוק שהבשר רך דיו, היא לנעוץ את קצה הסכין באחת מחתיכות הבקר ולהרגיש שהסכין ננעצת בקלות. במידה ולא, יש להמשיך את בישול הבקר עד שהוא מתרכך.
בתיאבון!
שלב 9
1 דקות
ניתן להכין גם עם בקר צוואר באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
9
מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה, וצורבים בו את הבקר מכל צדדיו (לפחות בכמה שלבים כדי שהטמפרטורה לא תצנח), מעבירים לקערה.
שלב 2
מתוך
9
מוסיפים מעט שמן זית לסיר ומטגנים את השום טיגון קצר (30 שניות).
שלב 3
מתוך
9
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומביאים לרתיחה.
שלב 4
מתוך
9
מוסיפים את התבלינים (למעט המלח) ואת הבקר, ומביאים שוב לרתיחה. במידה ומיצי העגבניות לא מכסים את הבקר, מוסיפים כוס מים רתוחים (הבשר מפריש בעצמו נוזלים בזמן הבישול).
שלב 5
מתוך
9
מבשלים על אש קטנה 180 דקות לפחות.
שלב 6
מתוך
9
במקביל בסיר נפרד, מרתיחים במים את הזיתים ומחליפים את המים לפחות שלוש פעמים, על מנת לעדן את המליחות והמרירות של הזיתים. לאחר הרתיחה השלישית, מבשלים את הזיתים 60 דקות.
שלב 7
מתוך
9
לאחר שתבשיל הבקר מתבשל שעתיים, מוסיפים את הזיתים (ללא המים) והמלח, ומבשלים כשעה נוספת, כלומר מתוך שלוש השעות של בישול התבשיל, שעתיים ראשונות ללא הזיתים והמלח, ובשעה האחרונה עם הזיתים והמלח.
שלב 8
מתוך
9
הדרך הטובה ביותר לבדוק שהבשר רך דיו, היא לנעוץ את קצה הסכין באחת מחתיכות הבקר ולהרגיש שהסכין ננעצת בקלות. במידה ולא, יש להמשיך את בישול הבקר עד שהוא מתרכך.
בתיאבון!
שלב 9
מתוך
9
ניתן להכין גם עם בקר צוואר באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0