טוחנים במעבד מזון פיסטוק, שקדים, סוכר, קליפת לימון ותמצית שקדים. מוציאים ומוסיפים חלמון ביצה (אם חלמון אחד אינו מספיק לקשירת התערובת, אפשר להוסיף עוד אחד). מערבבים היטב.
שלב 2
30 דקות
מכניסים מים ושמן לקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה מלח, חומץ וקמח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק מאוד ורך. מוציאים מהמיקסר ומניחים בצד חצי שעה.
שלב 3
0 דקות
כעבור חצי שעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים מעט, ומחזירים את הבצק לקערה לחצי שעה נוספת. עושים את הפעולה הזו 4 פעמים.
שלב 4
0 דקות
אחרי שעתיים, חותכים את הבצק לשני חצאים, ומרדדים כל מחצית לעלה. מורחים את העלה במעט שמן, מזרים קמח על השמן. מגלגלים לרולדה, מניחים בצד וחוזרים על הפעולה אחרי 30 דקות. כך עושים 3 פעמים.
שלב 5
0 דקות
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומכל חתיכה מרדדים עלה קטן. מניחים מילוי במרכז העלה ומגלגלים סיגר מהודק ויפה.
שלב 6
0 דקות
מחממים שמן עמוק ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומסננים. מומלץ להגיש בקערה של ז'אבן.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
טוחנים במעבד מזון פיסטוק, שקדים, סוכר, קליפת לימון ותמצית שקדים. מוציאים ומוסיפים חלמון ביצה (אם חלמון אחד אינו מספיק לקשירת התערובת, אפשר להוסיף עוד אחד). מערבבים היטב.
שלב 2
מתוך
6
מכניסים מים ושמן לקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה מלח, חומץ וקמח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק מאוד ורך. מוציאים מהמיקסר ומניחים בצד חצי שעה.
שלב 3
מתוך
6
כעבור חצי שעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים מעט, ומחזירים את הבצק לקערה לחצי שעה נוספת. עושים את הפעולה הזו 4 פעמים.
שלב 4
מתוך
6
אחרי שעתיים, חותכים את הבצק לשני חצאים, ומרדדים כל מחצית לעלה. מורחים את העלה במעט שמן, מזרים קמח על השמן. מגלגלים לרולדה, מניחים בצד וחוזרים על הפעולה אחרי 30 דקות. כך עושים 3 פעמים.
שלב 5
מתוך
6
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומכל חתיכה מרדדים עלה קטן. מניחים מילוי במרכז העלה ומגלגלים סיגר מהודק ויפה.
שלב 6
מתוך
6
מחממים שמן עמוק ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומסננים. מומלץ להגיש בקערה של ז'אבן.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0