המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר בינוני עמוק, לטגן את השום והפלפל עד שהשום מתחיל להזהיב, להוריד מהאש.
להוסיף זעתר, לכסות ולצנן מעט.
בינתיים להרתיח מים בקומקום.
להוסיף לסיר, מלח, קורנפלור ושמנת, לערבב לבלילה חלקה, להוסיף מים רותחים ולימון, תוך בחישה. מעבירים לאש גבוהה ומבשלים, עד רתיחה תוך בחישה מתמדת (שלא ידבק לסיר ושלא יגלוש).
המרק צריך להיות סמיך מעט (לאחר קירור, מסמיך עוד קצת). אפשר לתמרן עם הסמיכות לפי כמות הפתות.
לפתות: לשבור מצות לפיסות ולערבב עם המרק. לכסות את הסיר ל-10 דקות.
יוצקים את המרק לצלחות ומפזרים גבינה מגורדת מלמעלה שתתמוסס.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0