המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבדים את כל חומרי העוגה למעט השזיפים (ולא כולל חומרי הסירופ) במעבד מזון בעל להב פלדה לבצק אחיד. מוציאים לקערה ומערבבים פנימה את השזיפים או הצימוקים.
יוצקים לתבנית בגודל כ-30X30 ס"מ ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה מתחילה להזהיב.
מוציאים מהתנור ופורסים שתי וערב לצורת מעוינים. מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות עד שהעוגה זהובה- כהה.
בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל החומרים ומביאים לרתיחה עדינה אגב ערבוב.
יוצאים את הסירופ על העוגה (זה נראה המון אבל היא תשתה הכל), ממתינים 10 דקות ומגישים.
אפשר לשמור את העוגה במקרר (ולהגיש קרה) עד שבוע ימים. העוגה הולכת הכי טוב עם תה חזק. ניתן להמיר את השזיפים בכוס צימוקים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0