המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את החצילים, חותכים אותם לרוחב לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ, בכל פרוסה עושים חתך באמצע כמעט עד הסוף כך שנוצר מעין סנדוויץ' חצילים שסופו עדיין מחובר.
מניחים בקערה עם מים, מוסיפים מעט מלח ומשרים כ-10 דקות. מסננים, שוטפים וסוחטים.
מערבבים את כל חומרי תערובת מילוי הבשר לתערובת אחידה, לשים כדקה. רצוי לתת לתערובת לנוח כ-20 דקות במקרר. ניתן להמיר את בשר הבקר לבשר כבש באותה כמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
לוקחים חופן מתערובת הבשר, וממלאים את החצילים. מהדקים היטב את המילוי אל פנים הירק. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות.
טובלים את הפרוסות בקמח, אח"כ בתערובת הביצים ומטגנים במחבת עם שמן חם בגובה של ס"מ אחד. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שמשחים.
בסיר רחב מוסיפים כפית שמן, מטגנים את השום, מוסיפים מים ואבקת מרק עגבניות ומביאים לרתיחה.
מניחים את החצילים בשתי שכבות. מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מכסים את הסיר, וממתינים כ-5 דקות לפני ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0