המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים לסיר את המרק הצח ומביאים לרתיחה עם התבלינים.
מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המושרים (ללא הנוזלים), טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות.
מערבבים את העוף הטחון עם קמח החומוס, השמן, הבצל והתבלינים. לשים לעיסה אחידה וחלקה ומצננים במקרר במשך כעשרים דקות לייצוב.
בכפות ידיים רטובות יוצרים מתערובת העוף כדורים עגולים בגודל ביצה בינונית. חשוב ליצור את הכדורים באמצעות כדרור חופשי בין שתי כפות ידיים רפויות ללא דחיסה.
מעבירים את כדורי העוף למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה חלקית.
מגישים: יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומניחים כופתה אחת או שתיים בכל צלחת. אפשר להגיש לצד אורז פרסי לבן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0