שוטפים היטב את קליפת האבטיח, מחלקים אותו לארבעה חלקים, ומרוקנים את הפרי האדום.
שלב 2
0 דקות
חותכים כל חלק של קליפה לפלח ברוחב של 3 ס"מ, ופורסים אותו לרצועות.
שלב 3
0 דקות
מקלפים את הקליפה הירוקה החיצונית בעזרת קולפן משונן, ומשאירים רווח בין פסי הקילוף (כך שנוצר פסים בלבן וירוק לסירוגין). אם אין קולפן משונן, אפשר לוותר זה פשוט יפה יותר.
שלב 4
0 דקות
מכניסים לקערה את קליפת האבטיח, ושופכים מעל את הסוכר. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה, או עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
שלב 5
120 דקות
מעבירים לסיר בישול, ומבשלים על אש נמוכה למשך 120 דקות.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את הערק וממשיכים לבשל.
שלב 7
0 דקות
האבטיח יוצא מסוכר ושקוף עם מעט מאוד סירופ. במידה ונוצר מצב שיש יותר מדי סירופ בסיר, ניתן לרוקן לתוך סיר קטן, ולהחזירו לריבה במהלך הבישול בכמויות קטנות של כמה כפות בכל פעם.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
שוטפים היטב את קליפת האבטיח, מחלקים אותו לארבעה חלקים, ומרוקנים את הפרי האדום.
שלב 2
מתוך
7
חותכים כל חלק של קליפה לפלח ברוחב של 3 ס"מ, ופורסים אותו לרצועות.
שלב 3
מתוך
7
מקלפים את הקליפה הירוקה החיצונית בעזרת קולפן משונן, ומשאירים רווח בין פסי הקילוף (כך שנוצר פסים בלבן וירוק לסירוגין). אם אין קולפן משונן, אפשר לוותר זה פשוט יפה יותר.
שלב 4
מתוך
7
מכניסים לקערה את קליפת האבטיח, ושופכים מעל את הסוכר. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה, או עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
שלב 5
מתוך
7
מעבירים לסיר בישול, ומבשלים על אש נמוכה למשך 120 דקות.
שלב 6
מתוך
7
מוסיפים את הערק וממשיכים לבשל.
שלב 7
מתוך
7
האבטיח יוצא מסוכר ושקוף עם מעט מאוד סירופ. במידה ונוצר מצב שיש יותר מדי סירופ בסיר, ניתן לרוקן לתוך סיר קטן, ולהחזירו לריבה במהלך הבישול בכמויות קטנות של כמה כפות בכל פעם.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0