המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
הכנת השטרויזל: מערבבים במעבד מזון את כל המצרכים, עד לקבלת תערובת פירורית. שומרים במקרר.
הכנת העוגה: מערבבים במעבד מזון חמאה, סוכר ושמן בעזרת בוחש הגיטרה במהירות בינונית, במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים לערבב 5 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית, ומוסיפים לאט ולסירוגין קמח, אבקת סודה ושמנת חמוצה.
מעבירים את התערובת לתבנית, מניחים את השזיפים (משקיעים אותם), ומפזרים למטה את השטרויזל.
אופים כ-60 דקות, או עד שהשטרוייזל מזהיב.
טיפים: מומלץ להשתמש בשזיפים אדומים, אך לא רכים מידי! ע"מ שישמרו על צורתם בעוגה בגמר האפייה.
חשוב לחתוך את השזיפים בצורה אחידה, ולפזר אותם בתערובת באופן אחיד כשהם מכוסים בתערובת העוגה, אבל לא שוקעים לתחתית התבנית. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0