מפעילים את השמרים: מחממים כ-100 מ"ל מהמים (הם צריכים להיות חמימים, אך עדיין נעימים למגע). שמים את הסוכר בקערה קטנה וממיסים אותו במים החמימים. כשהסוכר נמס, מפזרים את השמרים על פני הנוזל ומערבבים היטב, עד שהם נמסים. מניחים במקום חמים כ-15 דקות, עד שפני הנוזל מכוסים בשכבה של קצף.
שלב 2
0 דקות
מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, שארית המים ותערובת השמרים. לשים את כל החומרים כדקה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רק וגמיש, אבל לא דביק (אם הבצק יבש מדי מוסיפים קצת מים, ואם הוא דביק מדי מוסיפים קצת קמח). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
שלב 4
0 דקות
מחממים את התנור לחום המרבי (בדרך כלל 250 מעלות).
שלב 5
0 דקות
טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים אותו לעשרה כדורים קטנים. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
שלב 6
0 דקות
מניחים את העיגולים בתבנית שרופדה בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת לחה וממתינים כ-10 דקות.
שלב 7
0 דקות
אופים עד שהפיתה תופחת.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
מפעילים את השמרים: מחממים כ-100 מ"ל מהמים (הם צריכים להיות חמימים, אך עדיין נעימים למגע). שמים את הסוכר בקערה קטנה וממיסים אותו במים החמימים. כשהסוכר נמס, מפזרים את השמרים על פני הנוזל ומערבבים היטב, עד שהם נמסים. מניחים במקום חמים כ-15 דקות, עד שפני הנוזל מכוסים בשכבה של קצף.
שלב 2
מתוך
7
מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, שארית המים ותערובת השמרים. לשים את כל החומרים כדקה.
שלב 3
מתוך
7
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות, עד שנוצר בצק רק וגמיש, אבל לא דביק (אם הבצק יבש מדי מוסיפים קצת מים, ואם הוא דביק מדי מוסיפים קצת קמח). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
שלב 4
מתוך
7
מחממים את התנור לחום המרבי (בדרך כלל 250 מעלות).
שלב 5
מתוך
7
טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, ומחלקים אותו לעשרה כדורים קטנים. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
שלב 6
מתוך
7
מניחים את העיגולים בתבנית שרופדה בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת לחה וממתינים כ-10 דקות.
שלב 7
מתוך
7
אופים עד שהפיתה תופחת.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0