מעבדים במעבד מזון את הקמח עם הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את השמן ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לפרורים גסים ולחים
שלב 3
0 דקות
אוספים את כל הבצק לגוש אחד גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך שעה לפחות.
שלב 4
0 דקות
יוצקים למחבת שמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמתחיל להזהיב.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהכיריים, ומוסיפים את קוביות הכבד, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים במלח, בהרט, מעורב הירושלמי והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
שלב 6
0 דקות
מניחים לתערובת להתקרר קצת.
שלב 7
0 דקות
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
שלב 8
0 דקות
מניחים את גוש הבצק על משטח מקומח. מחלקים אותו ל-2 חלקים: האחד - שליש והשני - שני שליש.
שלב 9
0 דקות
מרדדים את הבצק הגדול לעלה בעובי אחיד של 7 מילימטר, ומניחים בכלי לאפיית פאי, המרופד במרגרינה ומעט קמח. מהדקים את הבצק לתחתית הכלי והדפנות.
שלב 10
0 דקות
עורמים את המילוי במרכז עלה הבצק, ומהדקים את המילוי עם כפות הידיים.
שלב 11
0 דקות
מרדדים את גוש הבצק הקטן ומניחים מעל הבשר. מהדקים את קצוות הבצק שבכלי עם הבצק שמעל הבשר, כך שנוצרת מעטפת אחת לתערובת הבשר. יש ליצור עם מזלג חורים קטנים בחלק הבצק העליון, על מנת לאפשר ניקוז האדים.
שלב 12
0 דקות
מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
שלב 13
30 דקות
מכניסים את המאפה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
שלב 14
0 דקות
מגישים חם לצד סלט ירוק.
שלב 1
מתוך
14
מעבדים במעבד מזון את הקמח עם הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
שלב 2
מתוך
14
מוסיפים את השמן ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לפרורים גסים ולחים
שלב 3
מתוך
14
אוספים את כל הבצק לגוש אחד גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך שעה לפחות.
שלב 4
מתוך
14
יוצקים למחבת שמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמתחיל להזהיב.
שלב 5
מתוך
14
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהכיריים, ומוסיפים את קוביות הכבד, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים במלח, בהרט, מעורב הירושלמי והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
שלב 6
מתוך
14
מניחים לתערובת להתקרר קצת.
שלב 7
מתוך
14
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
שלב 8
מתוך
14
מניחים את גוש הבצק על משטח מקומח. מחלקים אותו ל-2 חלקים: האחד - שליש והשני - שני שליש.
שלב 9
מתוך
14
מרדדים את הבצק הגדול לעלה בעובי אחיד של 7 מילימטר, ומניחים בכלי לאפיית פאי, המרופד במרגרינה ומעט קמח. מהדקים את הבצק לתחתית הכלי והדפנות.
שלב 10
מתוך
14
עורמים את המילוי במרכז עלה הבצק, ומהדקים את המילוי עם כפות הידיים.
שלב 11
מתוך
14
מרדדים את גוש הבצק הקטן ומניחים מעל הבשר. מהדקים את קצוות הבצק שבכלי עם הבצק שמעל הבשר, כך שנוצרת מעטפת אחת לתערובת הבשר. יש ליצור עם מזלג חורים קטנים בחלק הבצק העליון, על מנת לאפשר ניקוז האדים.
שלב 12
מתוך
14
מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
שלב 13
מתוך
14
מכניסים את המאפה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
שלב 14
מתוך
14
מגישים חם לצד סלט ירוק.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0