ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התאנים והנקטרינה. מוסיפים סוכר ומייפל\דבש. מערבבים היטב ומבשלים כעשר דקות ברתיחה עדינה. מניחים בצד את הפירות שיתקררו מעט.
שלב 4
0 דקות
פורסים עלה פילו, ומרססים עליו מעט תרסיס שמן קנולה. מניחים על העלה המשומן עוד עלה ומרססים גם אותו בשמן.
שלב 5
0 דקות
חותכים את העלה ל-6 חלקים (3 פעמים לרוחב, ופעם אחת לאורך, כך שמתקבלים 6 מלבנים).
שלב 6
0 דקות
שמים כף מתערובת הפירות בחלקו העליון של המלבן, כס"מ וחצי מהדפנות העליונות והצדדיות.
שלב 7
0 דקות
לוקחים את הקצה העליון של המלבן, ומקפלים באלכסון כך שיכסה את התערובת וייווצר משולש.
שלב 8
0 דקות
מקפלים את המשולש שבתוכו התערובת כלפי מטה פעמיים, כך שנוצר משולש שקיפלנו בבצק שלוש פעמים.
שלב 9
0 דקות
ממשיכים עם שאר המלבנים, עד שנגמרת תערובת התאנים.
שלב 10
20 דקות
מכניסים לתנור החם, ואופים עד שהבצק מזהיב, כ-20 דקות.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
10
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 2
מתוך
10
חותכים לקוביות קטנות את התאנים והנקטרינה.
שלב 3
מתוך
10
ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התאנים והנקטרינה. מוסיפים סוכר ומייפל\דבש. מערבבים היטב ומבשלים כעשר דקות ברתיחה עדינה. מניחים בצד את הפירות שיתקררו מעט.
שלב 4
מתוך
10
פורסים עלה פילו, ומרססים עליו מעט תרסיס שמן קנולה. מניחים על העלה המשומן עוד עלה ומרססים גם אותו בשמן.
שלב 5
מתוך
10
חותכים את העלה ל-6 חלקים (3 פעמים לרוחב, ופעם אחת לאורך, כך שמתקבלים 6 מלבנים).
שלב 6
מתוך
10
שמים כף מתערובת הפירות בחלקו העליון של המלבן, כס"מ וחצי מהדפנות העליונות והצדדיות.
שלב 7
מתוך
10
לוקחים את הקצה העליון של המלבן, ומקפלים באלכסון כך שיכסה את התערובת וייווצר משולש.
שלב 8
מתוך
10
מקפלים את המשולש שבתוכו התערובת כלפי מטה פעמיים, כך שנוצר משולש שקיפלנו בבצק שלוש פעמים.
שלב 9
מתוך
10
ממשיכים עם שאר המלבנים, עד שנגמרת תערובת התאנים.
שלב 10
מתוך
10
מכניסים לתנור החם, ואופים עד שהבצק מזהיב, כ-20 דקות.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0