המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הציר: מניחים את האדרה ועצמות הדגים, הבצלים, הגזרים, שורש הפטרוזיליה ותבלינים בסיר ומוסיפים מים. מבשלים כ-90 דקות על אש קטנה.
מסננים ושומרים את הגזרים ואת הבצלים.
טועמים ומתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר.
הכנת הגפילטע: טוחנים במטחנת בשר את פילה הדגים יחד עם הבצל והגזר המבושלים.
לשים היטב כ-10 דקות לשחרור החלבון שבדג.
מוסיפים את אבקת השקדים.
מפוררים את החלה הרטובה ומוסיפים אותה וביצים, מלח, פלפל וסוכר וממשיכים ללוש עד ליצירת תערובת אחידה.
מכסים ומשאירים במקרר לכ-4 שעות, אפשר גם לכל הלילה.
שופכים את הציר המסונן לסיר רחב ומחממים.
יוצרים מעיסת הדג קציצות שטוחות, מחליקים לתוך הציר, מכסים חלקית ומבשלים על סף רתיחה כ-60 דקות.
מסירים מהאש ונותנים לדג להתקרר בתוך הציר.
מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים בכלי עם מכסה.
מסננים את הציר, את הגזרים פורסים לעיגולים ומניחים על הקציצות.
מגישים קר עם כף של ציר קרוש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2