המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים בסיר את החמאה עם כף אחת של שמן, ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן שחומות ורכות. מוציאים את הבטטה ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.
מוסיפים את הכרובית, מרק העוף ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת, בערך כ-20 דקות.
טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר (והכי נוח - עם בלנדר מוט) עד שהוא חלק לגמרי.
מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, ואם צריך מדללים במעט חלב.
מגישים את המרק עם קוביות הבטטה המטוגנות ומעט עירית או בצל ירוק קצוצים (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). למפנקים: אפשר גם קרוטונים וזילוף של שמן זית משובח. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0