המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים גדולים. שמים בקערת פלסטיק עם חצי כוס מים, מכסים בניילון נצמד ומבשלים במיקרו חמש דקות. פותחים, מערבבים, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומבשלים עוד חמש דקות. בתום הבישול, הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.
מסננים ומרסקים בעזרת דיסקית הצ'יפס במעבד מזון, כך שהכרובית תתפרק לפירורים קטנים מאוד אבל לא תהפוך למחית (לא להשתמש בלהב הפלדה). מי שאין לו מעבד מזון יכול לגרר את הכרובית על פומפייה גסה מאוד, או למעוך במזלג.
מוסיפים לכרובית את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים היטב. לשים בידיים כדי להפוך לתערובת שניתן להכין ממנה קציצות. אם התערובת מתפרקת, אפשר להוסיף עוד ביצה.
מחממים שמן בעומק חצי ס"מ במחבת גדולה. יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת (לוחצים אותן היטב כדי לגבש אותן לקציצות) ומגלגלים בעוד פירורי לחם או בסולת. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0