המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את הסלקים בקולפן ירקות וחותכים אותם לרבעים. מרחיקים מהבצלים קליפות וקצוות.
מסדרים את הסלקים ואת הבצלים (השלמים!) לסירוגין בתבנית אפייה.
מערבבים מיץ לימון, מים, יין וחומץ, ויוצקים מעל הירקות שבתבנית. מטפטפים שמן זית מעל הירקות, ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) במשך כ-60 דקות. מדי פעם פותחים את הכיסוי, ויוצקים בכף גדולה מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית על הירקות.
בודקים את הסלקים במזלג, וכאשר הם רכים, מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להזהיב בקצוות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0