המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת מלח הזרעים, קולים את זרעי הכמון ואת השומשום במחבת יבשה, עד שזרעי השומשום מזהיבים (להשגיח היטב ולהפוך אותם בהתמדה - הם נשרפים אם לא משגיחים). מערבבים בקערה עם המלח.
מחממים חצי משמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל, השום, הצ'ילי, שתי כפיות מלח זרעים ופלפל שחור, ומאדים עד שהבצל רך ושקוף.
שמים את בשר הטלה בקערה יחד עם הנענע הקצוצה, תערובת הבצל, המלח והפלפל הטחון. מערבבים היטב.
יוצרים המבורגרים, מברישים בשמן וצולים בגריל חם או במחבת גריל שחוממה מראש, עד שהם פריכים ושחומים מבחוץ וורודים במרכז. מוציאים מהגריל ומספיגים במגבות נייר.
מברישים את פרוסות החציל משני הצדדים בשמן הזית הנותר ומתבלים בפלפל ובמלח. צורבים בגריל משני הצדדים עד שנוצרים פסים שחורים והחציל מתרכך.
מגישים כל המבורגר טלה עם כף חומוס ופרוסת חציל מקופלת מעליו. מפזרים מעט מלח זרעים וכמה עלי נענע.
גיוון: להכנת באבא גנוש מועכים את החציל עם מיץ לימון, טחינה, שמן זית, שום כתוש, מלח הזרעים ונענע קצוצה. מגישים עם כדורי בשר טלה בנענע (משתמשים בתערובת ההמבורגר).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0