מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
שלב 2
0 דקות
הבסיס: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, עד שהקצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מהסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים לתוך הקצף בעזרת לקקן.
שלב 3
150 דקות
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבנית עיגולים שלמים בקוטר 5 ס"מ, ברווחים של כ-4 ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול עוד שתי קומות של קצף, ליצירת דפנות גבוהות. אופים 150 דקות ומשהים לצינון בתנור מכובה. אפשר לשמור את הבסיסים בכלי אטום במקום קריר ויבש, כשלושה שבועות.
שלב 4
4 דקות
הרוטב: שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון ומעבדים כ-4 דקות עד שנוצר רסק אחיד. מסננים את הרסק לתוך קערה או כלי אחסון ומצננים במקרר.
שלב 5
0 דקות
המלית: לקראת ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, אך רכה. מפזרים את הג'לטין על הברנדי, בוחשים היטב ומחממים במיקרוגל כחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, עד שהג'לטין נבלע בקצפת.
שלב 6
0 דקות
ממלאים כל בסיס מרנג בכף מהקצפת ומגישים יחד עם הרוטב. מומלץ לקשט בפירות אדומים טריים.
שלב 1
מתוך
6
מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
שלב 2
מתוך
6
הבסיס: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, עד שהקצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מהסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים לתוך הקצף בעזרת לקקן.
שלב 3
מתוך
6
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבנית עיגולים שלמים בקוטר 5 ס"מ, ברווחים של כ-4 ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול עוד שתי קומות של קצף, ליצירת דפנות גבוהות. אופים 150 דקות ומשהים לצינון בתנור מכובה. אפשר לשמור את הבסיסים בכלי אטום במקום קריר ויבש, כשלושה שבועות.
שלב 4
מתוך
6
הרוטב: שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון ומעבדים כ-4 דקות עד שנוצר רסק אחיד. מסננים את הרסק לתוך קערה או כלי אחסון ומצננים במקרר.
שלב 5
מתוך
6
המלית: לקראת ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, אך רכה. מפזרים את הג'לטין על הברנדי, בוחשים היטב ומחממים במיקרוגל כחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, עד שהג'לטין נבלע בקצפת.
שלב 6
מתוך
6
ממלאים כל בסיס מרנג בכף מהקצפת ומגישים יחד עם הרוטב. מומלץ לקשט בפירות אדומים טריים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0