לילה לפני, משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים. אפשר לדלג על שלב ההשריה ללילה, ולהשרות במים רותחים לשעתיים לפני הבישול, אבל אז משך הבישול יהיה ארוך יותר.
שלב 2
0 דקות
קוצצים את הבצל.
שלב 3
0 דקות
מחממים את השמן בסיר גדול, ומזהיבים את הבצל בשמן.
שלב 4
0 דקות
קוצצים דק את השום והסלרי, ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים תוך ערבוב כדקה.
שלב 5
0 דקות
מסננים את השעועית, ומוסיפים לסיר ללא מי ההשריה.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים שמונה כוסות מים ושתי כוסות מרק, שני סוגי פפריקה, רסק עגבניות, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים, ומתקנים תיבול.
שלב 7
240 דקות
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין על אש קטנה כ-240 דקות, עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת, והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגירים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל.
שלב 8
0 דקות
מוסיפים את הפטרוזיליה, בוחשים ומגישים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
8
לילה לפני, משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים. אפשר לדלג על שלב ההשריה ללילה, ולהשרות במים רותחים לשעתיים לפני הבישול, אבל אז משך הבישול יהיה ארוך יותר.
שלב 2
מתוך
8
קוצצים את הבצל.
שלב 3
מתוך
8
מחממים את השמן בסיר גדול, ומזהיבים את הבצל בשמן.
שלב 4
מתוך
8
קוצצים דק את השום והסלרי, ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים תוך ערבוב כדקה.
שלב 5
מתוך
8
מסננים את השעועית, ומוסיפים לסיר ללא מי ההשריה.
שלב 6
מתוך
8
מוסיפים שמונה כוסות מים ושתי כוסות מרק, שני סוגי פפריקה, רסק עגבניות, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים, ומתקנים תיבול.
שלב 7
מתוך
8
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין על אש קטנה כ-240 דקות, עד שחלק מגרגרי השעועית "נמס", כלומר קליפתם נפרצת, והם מעשירים את המרק ומסמיכים אותו. טועמים, הגרגירים צריכים להיות רכים לגמרי למאכל.
שלב 8
מתוך
8
מוסיפים את הפטרוזיליה, בוחשים ומגישים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0