המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את האורז בקערת מים למשך כחצי שעה. מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה מספר פעמים. בפעמיים האחרונות מוסיפים למים 2 כפות של מלח גס.
בסיר גדול מרתיחים כ-10 כוסות מים עם 2 כפות מלח גס והחומץ. מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים כשש דקות, עד שגרגרי האורז מבושלים מבחוץ ונותרים נשיכים {כמו פסטה}. מסננים את האורז ושומרים בצד.
בתחתיתו של סיר נקי מחממים חצי כוס שמן. פורסים את תפוח האדמה ומסדרים בתחתית הסיר. מוסיפים את האורז בצורת קונוס, מנקבים כמה גומות באורז ויוצקים מעל תערובת של חצי כוס המים ויתרת השמן.
עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח, {או נייר אלומינים בגודל מתאים}, מכסים את הסיר ומניחים מעל להבה בינונית למשך 10 דקות.
מחלישים את הלהבה-לחלשה מאוד וממשיכים לבשל 45 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0