מערבבים את כל חומרי הבצק (מקמח עד מלח) בקערה ולשים היטב לפחות חמש דקות. מגלגלים במעט שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
שלב 2
0 דקות
לשים שוב שתי דקות ומתפיחים שוב. את ההתפחה השנייה ניתן לעשות על השיש (ואז היא לוקחת כשעה) או במקרר (לילה שלם).
שלב 3
0 דקות
בתום ההתפחה השנייה מתקבל בצק גמיש ונוח לרידוד.
שלב 4
0 דקות
מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק (בעובי חצי ס"מ).
שלב 5
0 דקות
מערבבים את כל חומרי המילוי ומורחים על חצי מהמלבן.
שלב 6
0 דקות
מקפלים את השוליים הקצרים של המלבן פנימה (מימין ומשמאל) ומגלגלים ממך קדימה ליצירת נקניק ארוך.
שלב 7
0 דקות
פורסים את הנקניק ל-12 פרוסות (כל אחת תיראה כמו שבלול עבה) ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה בצפיפות בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת. מברישים היטב בתערובת החלמון והמים.
שלב 8
0 דקות
אופים כשעה בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב היטב.
שלב 9
0 דקות
מגישים שלם לשולחן, ומפרקים לפרחים לעיני המעריצים.
שלב 1
מתוך
9
מערבבים את כל חומרי הבצק (מקמח עד מלח) בקערה ולשים היטב לפחות חמש דקות. מגלגלים במעט שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
שלב 2
מתוך
9
לשים שוב שתי דקות ומתפיחים שוב. את ההתפחה השנייה ניתן לעשות על השיש (ואז היא לוקחת כשעה) או במקרר (לילה שלם).
שלב 3
מתוך
9
בתום ההתפחה השנייה מתקבל בצק גמיש ונוח לרידוד.
שלב 4
מתוך
9
מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק (בעובי חצי ס"מ).
שלב 5
מתוך
9
מערבבים את כל חומרי המילוי ומורחים על חצי מהמלבן.
שלב 6
מתוך
9
מקפלים את השוליים הקצרים של המלבן פנימה (מימין ומשמאל) ומגלגלים ממך קדימה ליצירת נקניק ארוך.
שלב 7
מתוך
9
פורסים את הנקניק ל-12 פרוסות (כל אחת תיראה כמו שבלול עבה) ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה בצפיפות בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת. מברישים היטב בתערובת החלמון והמים.
שלב 8
מתוך
9
אופים כשעה בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב היטב.
שלב 9
מתוך
9
מגישים שלם לשולחן, ומפרקים לפרחים לעיני המעריצים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0