המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרטיבים את כל המצות במים פושרים ועוטפים במגבת.
בינתיים קוצצים בצל דק דק, מטגנים בשמן במחבת ומוסיפים חצי ק"ג בשר בקר טחון ומופררים עם כף מעץ עד לטיגון חלקי.
מוסיפים, כפית פפריקה אדומה, מלח ופלפל גרוס, וחופן צנוברים. מערבבים טוב טוב ומשאירים בצד להתקרר.
עכשיו להרכבת הקומות: מכינים תבנית מרובעת (בגודל המצות) ומכניסים לתוכה 3 ביצים טרופות עם מעט מלח, טובלים מצה אחת, מניחים אותה במחבת גדולה עם שמן (עדיין לא להדליק את הגז) ומסדרים מעליה חופן בשר שטיגנו.
מניחים מעל זה עוד מצה טבולה בביצה, ושוב בשר... השכבות צריכות להיות דקות. לא להעמיס בשר. כך לעשות עם חמש מצות. התערובת מספיקה לשני פסטלים כאלה.
אח"כ מדליקים את הגז ומטגנים את המצות מכיוון אחד במשך כמה דקות עד להשחמה של החלק התחתון. לאחר מכן להפוך את הפסטל בעזרת מחבת נוספת, כדי לטגן את החלק העליון.
יש להוסיף שמן למחבת. לאחר שטיגנו את 2 הצדדים ניתן לעביר לתבנית חסינהולאפות בתנור לעוד 10 דקות.
לקרר את הפסטל, לחתוך לריבועים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0