המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערת המיקסר את החלבונים ואת הסוכר, ומציבים אותה מעל סיר עם מעט מים רותחים בתחתית. חשוב שהמים לא יגעו בקערת המיקסר, לכן, יש לבחור סיר שמתאים בקוטר לתחתית הקערה. מחממים את החלבונים ואת הסוכר. מדי פעם מערבבים את התערובת, כדי שחלילה לא תהפוך לחביתת חלבונים (אם זה קורה עדיין אפשר להציל. פשוט תסננו את החלבונים לקערה נפרדת).
ברגע שהסוכר מתמוסס, מעבירים את הקערה למיקסר, מוסיפים כף חומץ וכפית תמצית וניל, ומתחילים להקציף. תוך כמה דקות תקבלו קצף לבן, מבריק וסמיך, כך שאם תהפכו את הקערה הוא לא ייפול ממנה.
מחממים תנור לחום של 100 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה, ובעזרת 2 כפות יוצקים ענני מרנג לתבנית. חשוב לשמור מרחק בין התלוליות כי המרנג מתנפח מעט באפייה.
אופים, או ליתר דיוק מייבשים, את המרנגים כשעתיים-שלוש לפחות, עד שהם פריכים ונפרדים בקלות מנייר האפייה. אפשר גם להשאיר את המרנגים בתנור אחרי האפייה והם ימשיכו להתייבש, זה רק יעשה להם טוב.
להרכבת המנה - מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג, עד לקבלת מרקם יציב.
מסדרים על צלחת הגשה גדולה את כל המרנגים. יוצקים מעל כל מרנג קרם, מעליו תותים. שומרים במקרר עד ההגשה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2