המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים דובדבנים בסירופ: שמים בסיר את הדובדבנים עם חצי כוס מהסירופ והסוכר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-3 דקות עד שהסירופ מצטמצם ומצננים. שומרים שלוש כפות מהסירופ להגשה.
מכינים סמיפרדו: מקציפים את כל המרכיבים לסמיפרדו במיקסר כ-5 דקות, עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים את הדובדבנים והסירופ (למעט שלוש הכפות ששמרנו) ומערבבים קלות לפיזור בתערובת.
מרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 28-30 ס"מ בנייר אפייה או בניילון נצמד (אם משתמשים בתבניות חד פעמיות, אין צורך לרפד) ויוצקים את התערובת. מכסים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
מרכיבים את הקסטות ומגישים: מוציאים את הסמיפרדו מהתבנית בעדינות ופורסים לפרוסות בעובי 1.5-2 ס"מ, חותכים את השאריות במידת הצורך בהתאם לגודל הביסקוויטים.
מניחים פרוסת סמיפרדו בין כל שני ביסקוויטים.
מפזרים שבבי שוקולד מריר בצדדים ואם רוצים גם מזלפים על הקסטות מעט מסירופ הדובדבנים ששמרנו.
לגיוון: מחליפים את הדובדבנים המשומרים בדובדבני אמרנה ומדלגים על שלב הבישול בסירופ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0