1.מניחים את פטריות הבר במסננת ומנערים מהן חול ולכלוך. מנקים אותן היטב על ידי טלטולן בקערה גדולה מלאה מים. אין להשאיר אותן זמן רב מדי בתוך המים שאז יספגו לתוכן יותר מדי נוזלים.
שלב 2
0 דקות
שולים את הפטריות מן המים ופורסים אותן לפרוסות דקות. מנקים את פטריות השמפיניון על ידי ניגוב במגבות נייר.2.מתיכים חמאה בסיר בינוני.מוסיפים בצלי אשקלון ומבשלים בחום נמוך, כשהסיר מכוסה, 1-2 דק'. מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים 2-3 דק' נוספות.
שלב 3
0 דקות
מוזגים את ציר העוף והשמנת לתוך הסיר ומתבלים במלח ופלפל.
שלב 4
15 דקות
מוסיפים 3 או 4 גבעולי שמיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה ביותר 12-15 דקות.
שלב 5
0 דקות
שופכים את המרק שנוצר לתוך בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית. מסננים את המחית לתוך קלחת נקיה, מחממים על אש נמוכה בזהירות ומוסיפים פנימה את החמאה המצוננת, תוך טלטול הקלחת עד שהחמאה התמזגה כולה.
שלב 6
0 דקות
מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל שחור טחון-טרי.4.בקערה טורפים את השמנת המתוקה עד שתתקבל קצפת רכה ומתבלים במעט מלח ופלפל.5.מוזגים את המרק לקערות. בעזרת 2 כפיות יוצרים צורות סגלגלות נאות של השמנת המוקצפת ומניחים אחת מהן מעל המרק בכל קערה.
שלב 1
מתוך
6
1.מניחים את פטריות הבר במסננת ומנערים מהן חול ולכלוך. מנקים אותן היטב על ידי טלטולן בקערה גדולה מלאה מים. אין להשאיר אותן זמן רב מדי בתוך המים שאז יספגו לתוכן יותר מדי נוזלים.
שלב 2
מתוך
6
שולים את הפטריות מן המים ופורסים אותן לפרוסות דקות. מנקים את פטריות השמפיניון על ידי ניגוב במגבות נייר.2.מתיכים חמאה בסיר בינוני.מוסיפים בצלי אשקלון ומבשלים בחום נמוך, כשהסיר מכוסה, 1-2 דק'. מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים 2-3 דק' נוספות.
שלב 3
מתוך
6
מוזגים את ציר העוף והשמנת לתוך הסיר ומתבלים במלח ופלפל.
שלב 4
מתוך
6
מוסיפים 3 או 4 גבעולי שמיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה ביותר 12-15 דקות.
שלב 5
מתוך
6
שופכים את המרק שנוצר לתוך בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית. מסננים את המחית לתוך קלחת נקיה, מחממים על אש נמוכה בזהירות ומוסיפים פנימה את החמאה המצוננת, תוך טלטול הקלחת עד שהחמאה התמזגה כולה.
שלב 6
מתוך
6
מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל שחור טחון-טרי.4.בקערה טורפים את השמנת המתוקה עד שתתקבל קצפת רכה ומתבלים במעט מלח ופלפל.5.מוזגים את המרק לקערות. בעזרת 2 כפיות יוצרים צורות סגלגלות נאות של השמנת המוקצפת ומניחים אחת מהן מעל המרק בכל קערה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0