המתכון הזה נוצר עבור 1 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חוצים את החציל לאורכו, שמים בתבנית על גבי נייר אפייה, וצולים כ-30 דקות, עד שהחציל מתרכך. מקררים מעט.
מוציאים בעזרת כף את תוכן החציל (ללא הקליפה) וקוצצים לחתיכות קטנות בסכין (כדי שלא יראו "חתיכות" בהמבורגר).
מערבבים בקערה 60 גרם בשר טחון ו-40 גרם חציל קלוי.
מערבבים היטב ביד את התערובת (ללוש כשתי דקות) ומתבלים במעט מלח ופלפל. מניחים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפיה טבעת ("רינג") בקוטר של 8-10 ס"מ, ומשטחים את תערובת הבשר לתוך הטבעת כך שיתקבל המבורגר עגול ויפה (כמו שקונים מוכן).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 10 דקות.
מעבירים את ההמבורגר ללחמנייה ומוסיפים חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ וקטשופ, או כל דבר שאוהבים. מגישים מיד. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0