המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. ככל שהקוטר גדול יותר, העוגה תצא נמוכה יותר.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן-מארי. לערבב היטב את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה ולקרר מעט לטמפ' החדר.
מקציפים היטב 6 חלמונים עם 3 כפות מהסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים עם תערובת השוקולד והחמאה.
שוטפים היטב את קערת ההקצפה והמטרפה ומנגבים משאריות שומן ומים. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף רך, יציב אך לא קשה מדי. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד. מוזגים את התערובת לתבנית האפיה.
מכניסים לתנור ל-30 דקות.
יש לבדוק אחרי חצי שעה שהתערובת לא נוזלית מדי ושהעוגה התגבשה, אם המרכז עדיין לא יציב אפשר להוסיף עוד כמה דקות בתנור. בכל מקרה העוגה לא צריכה להיות יבשה מדי.אפשר למרוח גנאש שוקולד או כל קרם שוקולד אחר ולקשט בסוכריות. אפשר גם רק לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0