מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים וממשיכים ללוש ביד, עד לקבלת בצק רך.
שלב 2
0 דקות
משטחים את הבצק באופן אחיד בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ לגובה של כ-1 ס"מ, ואופים 20-25 דק' או עד הזהבה.
שלב 3
15 דקות
מצננים כ-15 דקות.
שלב 4
0 דקות
טורפים בקערה גבינה ושמנת. מוסיפים חלמונים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים, עד לקבלת בלילה חלקה.
שלב 5
0 דקות
מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים בנפרד חלבונים, ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל ולבן, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים בהדרגה לתוך מסת הגבינה. יוצקים על תחתית הבצק האפויה ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים למגע ומרכז העוגה רוטט מעט.
שלב 6
0 דקות
מערבבים בקערה מיץ לימון, ביצים, חלמון, סוכר ומלח. מניחים מעל בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מביאים ל-80 מעלות תוך כדי טריפה ללא הפסקה, עד להסמכת הבלילה (את השלב הזה אפשר לעשות במיקסר מבשל, אם יש). כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש, ומצננים מעט עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות.
שלב 7
0 דקות
מטמיעים בעזרת בלנדר מוט את החמאה בתוך הבלילה. מניחים בצד לצינון קצר. מוסיפים לקרם לימון שמנת חמוצה לעידון - לא חייבים להשתמש בכל המיכל, אלא לפי הטעם. מורחים את הציפוי מעל עוגת הגבינה המוכנה, מקשטים בשקדים ומגישים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים וממשיכים ללוש ביד, עד לקבלת בצק רך.
שלב 2
מתוך
7
משטחים את הבצק באופן אחיד בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ לגובה של כ-1 ס"מ, ואופים 20-25 דק' או עד הזהבה.
שלב 3
מתוך
7
מצננים כ-15 דקות.
שלב 4
מתוך
7
טורפים בקערה גבינה ושמנת. מוסיפים חלמונים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים, עד לקבלת בלילה חלקה.
שלב 5
מתוך
7
מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים בנפרד חלבונים, ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל ולבן, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים בהדרגה לתוך מסת הגבינה. יוצקים על תחתית הבצק האפויה ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים למגע ומרכז העוגה רוטט מעט.
שלב 6
מתוך
7
מערבבים בקערה מיץ לימון, ביצים, חלמון, סוכר ומלח. מניחים מעל בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מביאים ל-80 מעלות תוך כדי טריפה ללא הפסקה, עד להסמכת הבלילה (את השלב הזה אפשר לעשות במיקסר מבשל, אם יש). כשהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש, ומצננים מעט עד שהתערובת מגיעה ל-60 מעלות.
שלב 7
מתוך
7
מטמיעים בעזרת בלנדר מוט את החמאה בתוך הבלילה. מניחים בצד לצינון קצר. מוסיפים לקרם לימון שמנת חמוצה לעידון - לא חייבים להשתמש בכל המיכל, אלא לפי הטעם. מורחים את הציפוי מעל עוגת הגבינה המוכנה, מקשטים בשקדים ומגישים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0